Aktuellt om ledarskap

När vi är ute hos våra kunder får vi ofta till oss specifika frågeställningar och särskilt angelägna aktuella utmaningar. Inte sällan rör det sig om företeelser som många andra ledare också kämpar med för tillfället.

Här hittar du information om events, workshops, föreläsningar och andra samarbeten där du kan lära känna oss, våra kompetenser och vårt bidrag till de mest brinnande och angelägna ledarskapsfrågorna just nu.

Meningslösa möten?

“Jag spenderar SÅ mycket tid i meningslösa möten”. Utbildningen handlar egentligen om Outlook, men frustrationen deltagaren ger uttryck för har inget med villkorsstyrd formatering eller automatiska regler att göra. I så gott som alla våra utbildningar om personlig effektivitet eller teamutveckling återkommer samma klagan: vi springer (fysiskt eller m h a knapptryck) från möte till möte, utan att något blir riktigt bestämt och framför allt: utan att något blir riktigt gjort.

En undersökning har visat på att 70% av alla möten på arbetsplatsen uppfattas som meningslösa. Om vi räknar lågt, och antar att hälften av arbetstiden spenderas i möten, så innebär det att 2 dagar av din arbetsvecka är bortslösad tid

En del arbetsplatser har tagit fram en mötespolicy, vilket förstås är en bra start. Men inte sällan blir det med den som med så många andra policy-dokument: den ligger och samlar e-damm i en personalhandbok någonstans. Det som till syvende och sist avgör hur mycket tid som förslösas i meningslösa möten är er möteskultur. Känner du dig osäker på om er möteskultur är konstruktiv eller destruktiv?

Boka ett samtal med Annchi här, för att få reda på hur du kan gå från meningslösa möten till effektiva möten.

 

Under våren kommer vi på HAST Utveckling ha ett extra fokus på det som krävs för att vända Meningslösa möten till Effektiva möten. Häng med på vårt kostnadsfria digitala event 30 maj 2024!

Enklast anmäler du dig via formuläret längst ner på sidan.

NYHET! Påfyllning och inspiration för dig med personalansvar och dig som jobbar med HR-frågor. Nytt i vår är också ett nyhetsbrev med anpassat innehåll, specifikt riktat till dig som är chef med personalansvar och/eller arbetar inom HR. Här delar vi med oss av idéer, modeller och verktyg som vi genom vår mångåriga erfarenhet av att arbeta med ledarskap har lärt oss faktiskt fungerar. Välkommen att prenumerera här. 

Läs mer om hur vi arbetar med ledarskapsutveckling:

Ledarskap